ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ & ΚΡΟΚΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Aπό την Tασούλα Κουφοπούλου

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ & ΚΡΟΚΟ ΚΟΖΑΝΗΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 22/04/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ & ΚΡΟΚΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

6 ΦΛ. ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙOY

400 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ

250 ΓΡ. ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΧΟΝΔΡΟ

ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 3 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ

ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΑΙΜ

10-12 ΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΡΟΚΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

1 Κ.Γ. ΕΛΑΙΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:

ΦΕΤΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΦΕΤΕΣ ΛΑΙΜ

 

Για τον σιμιγδαλένιο χαλβά με πορτοκάλι και κροκο κοζανης

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα τον χυμο πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το χονδρό σιμιγδάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξύσμα λάιμ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να φουσκώσει το σιμιγδάλι. Στο τέλος ρίχνουμε το έλαιο πορτοκαλιού.

Ανακατεύουμε τους στήμονες κρόκου Κοζάνης με λίγο νερό και τους προσθέτουμε στο μείγμα του χαλβά.

Έπειτα βάζουμε τον χαλβά σε μια μακρόστενη φόρμα τον αφήνουμε να κρυώσει και τον βαζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Ξεφορμάρουμε τον χαλβά βάζουμε από πάνω φέτες πορτοκαλιού, φέτες λάιμ και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page