ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΑΛΒΑΔΕΝΙΟ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/06/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Σταύρο Πεχλιβανίδη

Ημερομηνία προβολής 18/06/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ
(για 4 άτομα)

  • 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 
  • 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 2 βανίλιες 
  • 200 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
  • 25 γρ. κουβερτούρα
  • 100 γρ. χαλβά 
  • 1/3 φλ. φιστίκια Αιγίνης
  • 1 φλ. καφέ στιγμιαίο 
  • Κακάο & φιστίκια Αιγίνης για το στόλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με μίξερ χειρός, χτυπάμε το τυρί, το γιαούρτι, την άχνη ζάχαρη και τις βανίλιες, μέχρι να ενωθούν καλά, να μην υπάρχουν «κόμποι» και να γίνουν απαλή κρέμα, και τη διατηρούμε στο ψυγείο. Σε άλλο σκεύος, ρίχνουμε τα μπισκότα σπασμένα, τον χαλβά θρυμματισμένο, την σοκολάτα τριμμένη, τα φιστίκια θρυμματισμένα, αν θέλουμε 1 κ.σ. κακάο, τον καφέ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι καλά. Επίσης μπορούμε να μεταχειριστούμε και χαλβά με κακάο ή άλλη γεύση. Μοιράζουμε το μισό μείγμα από τα μπισκότα σε έξι βάζα και επάνω απλώνουμε από δυο κουταλιές κρέμα τυριού. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις και ιδανικά αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Εναλλακτικά μπορούμε να σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με τριμμένα φιστίκια Αιγίνης και κακάο.