ΣΥΝΤΑΓΕΣ

CARROT COOKIES SANDWICH ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

Aπό τον Chef Kωστή Κωστάκη

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/04/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

1 ΦΛ. ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
250 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ)
1 ΦΛ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
2 ΑΒΓΑ
1 Κ.Γ. ΥΓΡΗ ΒΑΝΙΛΙΑ
2 ΦΛ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
1 Κ.Γ. ΣΟΔΑ
1 Κ.Γ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
1/4 Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
1 1/2 Κ.Γ. ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΣΕ ΣΚΟΝΗ
1 1/2 ΦΛ. ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΚΑΡΟΤΟ
2 ΦΛ. ΝΙΦΑΔΕΣ ΒΡΩΜΗΣ
1Κ.Γ. ΚΑΝΕΛΛΑ
¼ Κ.Γ. ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
400 ΓΡ. ΑRLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
200 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
200 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
¼ Κ.Γ. ΒΑΝΙΛΙΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη ζύμη:
Χτυπάμε στο μίξερ την καστανή ζάχαρη, τη ζάχαρη άχνη και το μαλακωμένο βούτυρο. Αφού αφρατέψουν προσθέτουμε τα αβγά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη βανίλια, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το τζίντζερ σε σκόνη, την κανέλλα, το γαρύφαλλο και το τριμμένο καρότο. Έπειτα προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, σιγά σιγά το αλεύρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να γίνει η ζύμη των cookies. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 2 ώρες.
Στη συνέχεια, με ένα σκουπ παγωτού, κάνουμε μπαλάκια με τη ζύμη και τα απλώνουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς, στον αέρα για 25 λεπτά. Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Για τη γέμιση:
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το φρέσκο τυρί κρέμα και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Βάζουμε ανάμεσα σε δύο μπισκότα την κρέμα τυριού και κάνουμε σάντουιτς.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page