ΣΥΝΤΑΓΕΣ

BBQ ME ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ & ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/06/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό

Ημέρα προβολής 02/06/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 4 χωριάτικα λουκάνικα Ifantis
  • 4 κ.σ. Κρέμα Βαλσαμικού Kalamata Papadimitriou


Για τα λαχανικά:

  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 5 μανιτάρια σιτάκι
  • 1 καρότο βρασμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό

Για τη μαρινάδα:

  • ½ φλ. λευκό κρασί
  • 5-6 στήμονες κρόκου Κοζάνης
  • ½ κ.γ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. πιπερόριζα
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • 4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • Αλάτι – πιπέρι


Για τα συνοδευτικά:

Μουστάρδα Hellmann’s Mild
Μουστάρδα πικάντικη Hellmann’s Hot


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη μαρινάδα:
Βάζουμε μέσα στο κρασί τον κρόκο Κοζάνης για να το αρωματίσουμε.
Έπειτα το αρωματικό κρασί μέσα σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, την πιπερόριζα, το σκόρδο, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Για τα λαχανικά:

Κόβουμε τα λαχανικά σε φέτες, τα μαρινάρουμε και τα ψήνουμε σε ένα σχαροτήγανο.

Για τα λουκάνικα:

Μαρινάρουμε και τα λουκάνικα.
Χαράζουμε τα λουκάνικα και τα ψήνουμε μαζί με τα λαχανικά, για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βγάζουμε τα λαχανικά και σβήνουμε τα λουκάνικα με την κρέμα βαλσαμικού.
Προσθέτουμε ελαιόλαδο στην υπόλοιπη μαρινάδα και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τα λουκάνικα με τα ψητά λαχανικά.
Βάζουμε στο πλάι τις μουστάρδες μέσα σε μικρά μπολάκια.
Περιχύνουμε με τη μαρινάδα τα λουκάνικα και τα ψητά λαχανικά και πασπαλίζουμε με άνηθο.