ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟ ΡΥΖΙ ΠΕΡΣΙΑΣ

Από τον Chef Mανώλη Παδουβά

ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟ ΡΥΖΙ ΠΕΡΣΙΑΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/11/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

YΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

250 ΓΡ. ΡΥΖΙ ΜΠΑΣΜΑΤΙ
500 ML ΝΕΡΟ
ΦΛΟΥΔΑ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
1 Κ.Σ. ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
1/2 Κ.Σ. ΖΑΧΑΡΗ
25 ΓΡ. ΦΙΛΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟY
1 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
40 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
40 ΓΡ. ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΞΑΝΘΕΣ
½ ΦΛ. ΣΠΟΡOYΣ ΡΟΔΙΟΥ
20 ΓΡ. ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ
1/3 Κ.Γ. ΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΡΟΚΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το ρύζι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
Κόβουμε τη φλούδα του πορτοκαλιού σε λεπτά μακρόστενα μπαστουνάκια.
Βάζουμε σε ένα ζεστό τηγάνι τον χυμό πορτοκαλιού, προσθέτουμε τη ζάχαρη, καραμελώνουμε τη φλούδα πορτοκαλιού και προσθέτουμε το φιλέ αμυγδάλου.
Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και το μισό βούτυρο.
Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και χωρίς να ανακατέψουμε, ρίχνουμε τις σταφίδες, το ρόδι, τα φιστίκια Αιγίνης και τον κρόκο Κοζάνης. Το αφήνουμε σκεπασμένο με μια πετσέτα και με το καπάκι, για 10 λεπτά, μέχρι να κάνει κρούστα στον πάτο.
Στο τέλος προσθέτουμε την καραμελωμένη φλούδα πορτοκαλιού και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page