ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΒΓΑ ΜΕ ΚΙΜΑ & ΣΠΑΝΑΚΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 04/11/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ελένη Ψυχούλη

Ημερομηνία προβολής 04/11/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το επεισόδιο

ΥΛΙΚΑ

  • 4 αβγά
  • 150 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 200 γρ. φρέσκο σπανάκι
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ζωμό μπουκέτο μυρωδικών Knorr Σπιτικός
  • 1 κ.σ. μιξ μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • 1 κ.σ. ντομάτα κονκασέ Pummaro
  • Άνηθο
  • 2 κ.σ. ρευστή μαργαρίνη Culinesse

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σωτάρουμε τον κιμά σε κεραμεικό τηγάνι μαζί με το ξερό
κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε υγρή μαργαρίνη.

Πασπαλίζουμε με το μιξ μπαχαρικών, προσθέτουμε το ζωμό
κοτόπουλου και ανακατεύουμε καλά.  

Έπειτα ρίχνουμε την ντομάτα, το φρέσκο κρεμμυδάκι και
τα φύλλα από το φρέσκο σπανάκι. Σπάμε τα αβγά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε
ελαφρώς.

Όταν το σπανάκι ‘πέσει’ και εξατμιστούν τα πολλά υγρά,
σπάμε από πάνω τα αβγά και ανακατεύουμε για να ενωθούν τα υλικά.

Ακολουθούμε την τεχνική του καγιανά, γιατί θέλουμε να
ενωθούν τα αβγά με τον κιμά και το σπανάκι χωρίς να δημιουργηθούν όμως μεγάλοι
“σβώλοι” αβγού.

Αρωματίζουμε
με φρέσκο άνηθο.