ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΤΑΡΤΕΣ ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΨΗΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ, ΣΠΑΝΑΚΙ & ΑΒΓΟ ΜΑΤΙ

Από την Pasta Flora

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΤΑΡΤΕΣ ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΨΗΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ, ΣΠΑΝΑΚΙ & ΑΒΓΟ ΜΑΤΙ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 09/03/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΤΑΡΤΕΣ
1 ΦΥΛΛΟ ΖΥΜΗΣ ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΜΑΓΙΑ ΚΑΝΑΚΙ
2 ΦΕΤΕΣ ΨΗΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΜΕΛΙ FOUANTRE IFANTIS
350 ΓΡ. ΣΠΑΝΑΚΙ
1/2 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ
1 ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ
110 ΓΡ. ΦΕΤΑ
1 Κ.Σ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
¼ Κ.Γ. ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
2 ΑΒΓΑ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ–ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη γέμιση:
Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο, το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σπανάκι και ανακατεύουμε, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Το στραγγίζουμε να φύγουν όλα τα υγρά πιέζοντας το λίγο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε σε ένα μπολ το τριμμένο κεφαλοτύρι, τη φέτα τριμμένη, το σωταρισμένο σπανάκι, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε την ψητή γαλοπούλα, κομμένη σε κυβάκια και ανακατεύουμε.
Με τη βοήθεια ενός μπολ της σούπας, κόβουμε το φύλλο κουρού σε δύο στρογγυλά κομμάτια.
Βάζουμε τα δύο στρογγυλά φύλλα κουρού σε ένα αντικολλητικό ταψί και μοιράζουμε το μείγμα της γέμισης. Διπλώνουμε τη ζύμη που περισσεύει προς τα μέσα.
Σπάμε ένα αβγό πάνω σε κάθε τάρτα (και να χυθεί λίγο έξω δεν πειράζει).
Αλείφουμε τη ζύμη με ελαιόλαδο, την πασπαλίζουμε με σουσάμι, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 15-18 λεπτά.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page