ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΤΑΡΤΕΣ ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ & ΤΥΡΙΑ

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΤΑΡΤΕΣ ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ & ΤΥΡΙΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/01/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

(για 5 ατομικές τάρτες, σε ταρτιέρες 15 εκατοστών)

 

Για την γέμιση

2 φύλλα ζύμη ΚΟΥΡΟΥ ΚΑΝΑΚΙ

2κ.σ βούτυρο

2κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

450ml γάλα(περίπου)

2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα

150γρ. χοιρινό καπνιστό κομμένο σε μικρούς κύβους

100γρ. γραβιέρα τριμμένη

100γρ. κασέρι τριμμένο

1κ.γ πάπρικα καυτερή ή γλυκιά

Αλάτι-πιπέρι

2 φύλλα κουρού

1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο για τα φύλλα

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

 

Για την γέμιση

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μία σοτέζα ή μια κατσαρόλα (μεσαίου μεγέθους), μέχρι να λιώσει.

Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη μπεσαμέλ.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα 2 αβγά, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι, την τριμμένη γραβιέρα, το τριμμένο κασέρι και το καπνιστό χοιρινό σε μικρά κυβάκια. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει ελαφρώς.

 

Συναρμολόγηση

Απλώνουμε το ένα φύλλο κουρού  και το μισό από το δεύτερο φύλλο σε μια επιφάνεια και κόβουμε 5 δίσκους λίγο μεγαλύτερους από τις ατομικές ταρτιέρες.

Στη συνέχεια απλώνουμε τους δίσκους στις ατομικές ταρτιέρες, που τις έχουμε αλείψει με λίγο βούτυρο λιωμένο, καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά.

Γεμίζουμε τις ταρτιέρες με τη γέμιση  και τις κρατάμε στην άκρη.

Κόβουμε με το υπόλοιπο φύλο κάθετες λωρίδες πάχους 1εκ. και στη συνέχεια τις κόβουμε στη μέση.

Καλύπτουμε την επιφάνεια από τις ταρτιέρες με τις λωρίδες φτιάχνοντας ένα πλέγμα.

Κόβουμε ότι φύλλο περισσεύει, αλείφουμε με το αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800C, για 25 – 35 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί η ζύμη και να πάρει χρώμα.