ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΠΙΤΣΕΣ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ, ΨΗΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ & ΠΕΣΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ

Aπό την Chef Aλέξανδρο Παπανδρέου

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΠΙΤΣΕΣ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ, ΨΗΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ & ΠΕΣΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/03/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

4 ΜΕΣΑΙΕΣ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΠΙΤΕΣ
16 ΦΕΤΕΣ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΨΗΤΗ ΤΟΣΤ FERRANO IFANTIS
200 ΓΡ. ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ
4 ΜΕΤΡΙΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑ
200 ΓΡ. ΤΥΡΙ ARLA MOZZARELLA ΤΡΙΜΜΕΝΗ
200 ΓΡ. TYΡΙ ARLA HAVARTI
ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΣΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ:
¼ ΜΑΤΣ. ΜΥΡΩΝΙΑ
¼ ΜΑΤΣ. ΚΑΥΚΑΛΗΘΡΕΣ
¼ ΜΑΤΣ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ
¼ ΜΑΤΣ. ΔΥΟΣΜΟ
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
80 ΓΡ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
140 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
25 ΓΡ. ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την πέστο μυρωδικών:
Βάζουμε στο μούλτι, τα μυρώνια, τον δυόσμο, τις καυκαλήθρες, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο, το καβουρδισμένο κουκουνάρι, το ελαιόλαδο και χτυπάμε, μέχρι να γίνει η πέστο.

Βάζουμε σε ένα ταψί τις αραβικές πίτες και απλώνουμε τη σάλτσα για πίτσα.
Προσθέτουμε τις φέτες havarti, την ψητή γαλοπούλα, κομμένη σε κυβάκια, το παντζάρι, το πιπέρι και λίγη πέστο μυρωδικών. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο σκληρό τυρί, την τριμμένη mozzarella και ρίχνουμε λίγη ακόμη πέστο. Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 3-4 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν χρώμα.

Όταν οι πίτσες είναι έτοιμες, τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και μοιράζουμε από πάνω την υπόλοιπη πέστο μυρωδικών.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page