ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΣΙΑΤΙΚΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 29/11/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Γιάννη Κουτεράνη


Ημερομηνία Προβολής: 29/11/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 5-6 κλων. φρέσκο κόλιαντρο ή μαϊντανό
  • 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. τζίντζερ
  • 1 στήθος κοτόπουλου
  • ¾ φλ. ρύζι μπασμάτι
  • 1 κ.γ. fish sauce
  • 3 κ.γ. soya sauce
  • 5 κ.γ. oyster sauce
  • 1 συσκ. γάλα καρύδας
  • 3 πιπεριές χρωματιστές
  • Σογιέλαιο
  • Λέμονγκρας ή 1 κ.γ. χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, την τσίλι πιπερίτσα, το τζίντερ και κόβουμε σε μικρά κυβάκια το κοτόπουλο.

Σε κατσαρόλα βάζουμε σογιέλαιο και σοτάρουμε το λέμονγκρας ψιλοκομμένο –αν το έχουμε στα υλικά μας, το τσίλι και το τζίντζερ. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και στη συνέχεια το κοτόπουλο. Τα σοτάρουμε για 5 λεπτά και ρίχνουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε 1 κ.γ. fish sauce, 2 κ.γ.oyster sauce και 3 κ.γ. soya sauce. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε να πάρει βράση.

Κόβουμε το καπάκι από τις πιπεριές, τις καθαρίζουμε από τα σπόρια και τις βάζουμε σε ταψάκι.  Ετοιμάζουμε ένα μείγμα με το γάλα καρύδας, βάζοντας 3 κ.γ. oyster sauce και 3 κουταλιές νερό για να αραιώσει ελαφρώς, τσίλι, λέμονγκρας και τζίντζερ.

Μόλις γίνει το ρύζι, ρίχνουμε το φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο το κατεβάζουμε από την φωτιά και γεμίζουμε τις πιπεριές. Τις βάζουμε σε ταψάκι και προσθέτουμε από πάνω το μείγμα με το γάλα καρύδας.

Ψήνουμε στους 160ο C για 20-30 λεπτά.

Μπορούμε με τα υγρά του φαγητού να φτιάξουμε μια σάλτσα: τα μαζεύουμε από το ταψί και τα βάζουμε να βράσουν μέχρι να γλασάρουν.

Σερβίρουμε και περιχύνουμε με την σάλτσα.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page