ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/11/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον Ανδρέα Λαγό

Ημέρα προβολής 18/11/2013. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
ΥΛΙΚΑ
Για 4 άτομα

  • 1 κιλό φρέσκο σπανάκι
  • 200 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 100 γρ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • ½ κ.γ. κανέλλα ή ένα ξύλο κανέλλας
  • 1 ζωμό λαχανικών Κnorr Σπιτικός
  • 600 γρ. νερό
  • 2 λεμόνια
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο
  • 3 κ.σ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
  • 200 γρ. γιαούρτι πρόβειο
  • 100 γρ. φέτα
  • Μπούκοβο (προαιρετικά)
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε σε μια χαμηλή κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και σοτάρουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
Ρίχνουμε το σπανάκι, αλάτι, πιπέρι, την κανέλλα και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 2 λεπτά, μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
Προσθέτουμε τον ζωμό, το νερό, το ρύζι και βάζουμε λίγο νερό ακόμα αν χρειαστεί στη συνέχεια. Ανακατεύουμε να ενωθεί το ρύζι με το σπανάκι και αφήνουμε το σπανακόρυζο να μαγειρευτεί για 15-20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Όταν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά προσθέτουμε ψιλοκομμένο άνηθο και δυόσμο, το χυμό του λεμονιού και τα αμύγδαλα μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε το σπανακόρυζο, απλώνοντας πρώτα ελαφρώς μια κουταλιά γιαούρτι στο πιάτο. Προαιρετικά προσθέτουμε τρίμματα από φέτα και μία τσίλι φρέσκια πιπεριά.