ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΡΝΙΣΙΟ ΜΠΟΥΤΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ & ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΑΡΝΙΣΙΟ ΜΠΟΥΤΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ & ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/04/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

1 ΑΡΝΙΣΙΟ ΜΠΟΥΤΙ (1500-1800 ΓΡ.)
1 ΦΙΝΟΚΙΟ
3 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
3 Κ.Σ. ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 Κ.Σ. ΑΛΕΥΡΙ
120 ML ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
180 ML ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
60 ML ΛΕΥΚΗ ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-ΛΕΜΟΝΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU
3 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
3 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ:
1 ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ
1 ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
2 ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
3 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
3 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε μια γάστρα κατάλληλη για μάτι γκαζιού ή ηλεκτρική κουζίνα σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, θωρακίζουμε το αρνίσιο μπούτι από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα και το αλατοπιπερώνουμε. Αφαιρούμε το κρέας από τη γάστρα και σωτάρουμε το φινόκιο, το σκόρδο, το τζίντζερ, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το αρνί, πασπαλίζουμε με αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε με την κρέμα βαλσαμικού, προσθέτουμε το κρασί, τον ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι.
Σκεπάζουμε τη γάστρα, την βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 2-2½ ώρες.
Έπειτα, σε ένα σχαροτήγανο προσθέτουμε ελαιόλαδο και ψήνουμε τα λαχανικά. Βάζουμε τις μελιτζάνες, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κολοκυθάκι, την πράσινη πιπεριά και το κρεμμύδι.
Σερβίρουμε το αρνίσιο μπούτι με τα ψητά λαχανικά και πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο.