ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΡΝΙΣΙΟ ΚΑΡΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ, ΠΑΤΑΤΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΤΥΡΙ & ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙ

Aπό τον Chef Stefano Rossi

ΑΡΝΙΣΙΟ ΚΑΡΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ, ΠΑΤΑΤΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΤΥΡΙ & ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/04/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΑΡΝΙΣΙΟ ΚΑΡΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ, ΠΑΤΑΤΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΤΥΡΙ & ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ ΜΕ ΜΕΛΙ

 

1 ΑΡΝΙΣΙΟ ΚΑΡΕ (ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΚΟΠΗΣ)

6 ΦΕΤΕΣ ΠΡΟΣΟΥΤΟ FERRANO IFANTIS

2 ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΨΗΜΕΝΕΣ

40 ΓΡ. ΚΡΕΜΜΥΔΙ

1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ

200 ML ΖΩΜΟ ΒΟΔΙΝΟΥ

50 ML ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

80 ΓΡ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΜΕΛΙ KALAMATA PAPADIMITRIOU

2 Κ.Σ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

1 ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΗΛΟ

2 ΚΛΩΝ. ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ

1 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΙΑ ΡΙΓΑΝΗ

ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

 

Για το αρνίσιο καρέ με προσούτο

Θωρακίζουμε το κρέας σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο, από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το δενδρολίβανο. Αφαιρούμε τα αρνίσια καρέ, τα τυλίγουμε με προσούτο και τα σωτάρουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το πράσινο μήλο, τον ζωμό βοδινού, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε και το αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει. Στο τέλος ρίχνουμε τη μουστάρδα με μέλι, και το αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε το αρνίσιο καρέ με ψητές πατάτες προσθέτουμε το τυρί κρέμα με μυρωδικά γαρνίρουμε με φρέσκο δενδρολίβανο και φρέσκια ρίγανη.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page