ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΡΝΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 09/03/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Aπό τον αποσταγματοποιό-οινοποιό Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο

Ημερομηνία Προβολής: 9/3/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ. αρνί σε μερίδες [πλάτη]
  • 1 μαρούλι
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ελαιόλαδο Άλτις
  • 2 λεμόνια
  • 2 αβγά
  • Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το αρνί μέχρι να ροδίσει. Σβήνουμε με λευκό κρασί και προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο. Τα σοτάρουμε μαζί μέχρι να μαλακώσει το κρεμμυδάκι και προσθέτουμε και το μαρούλι κομμένο σε χοντρές λωρίδες. Το αφήνουμε να μαραθεί και να βγάλει τα ζουμιά του και προσθέτουμε μισό φλιτζάνι νερό αν χρειαστεί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά με κλειστό καπάκι. Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε και τον άνηθο. Δεν τον βάζουμε από την αρχή, γιατί θα μαραθεί και θα χάσει την ζωντάνια του.

Κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά και φτιάχνουμε το αβγολεμονο χτυπώντας δυο αβγά και αναμιγνύοντάς τα με τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε λίγο ζουμάκι από το φαγητό στο αβγολέμονο για να πάρει μια θερμοκρασία πριν το περιχύσουμε στο φαγητό.

Σερβίρουμε με λευκό κρασί.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page