ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΡΓΕΝΤΙΝΙΚΟΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ & ΤΟFFEE ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ

Από την Pastry Cook Κατερίνα Λιβά

ΑΡΓΕΝΤΙΝΙΚΟΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ & ΤΟFFEE ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 26/12/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
250 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ)
150 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
4 ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΒΓΩΝ
1 Κ.Γ. ΚΑΡΔΑΜΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
1 Κ.Σ. ΚΟΝΙΑΚ
300 ΓΡ. ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ
200 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
1 Κ.Γ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
ΑΛΕΥΡΙ (ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ)

ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΦΙ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ:
200 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
130 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
65 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ)
50 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ (ΣΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙ)
½ Κ.Γ. ΚΑΡΔΑΜΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΑΜΥΓΔΑΛΟ (ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ)
ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το τόφι καραμέλας:
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος με το τριμμένο κάρδαμο.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη και την αφήνουμε να λιώσει, μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα και να γίνει καραμέλα, ανακατεύοντας σταδιακά με ένα σύρμα. Σβήνουμε, προσθέτοντας σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος και ανακατεύοντας συνεχώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και όταν το τόφι γίνει χλιαρό, προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να ενσωματωθεί το βούτυρο.
Αφήνουμε το τόφι να παγώσει στο ψυγείο, για τουλάχιστον 3 ώρες.
Προσθέτουμε το φρέσκο τυρί κρέμα με σοκολατένια γεύση, το βούτυρο, ανακατεύουμε, μέχρι να δέσει και το βάζουμε στο ψυγείο, για τουλάχιστον 2 ώρες, να κρυώσει (ιδανικά να έχει γίνει μια μέρα νωρίτερα).

Για τη ζύμη:
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ, με το φτερό, το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τους κρόκους, το κάρδαμο, το κονιάκ, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κορν φλάουρ και χτυπάμε, μέχρι να γίνει η ζύμη. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με αλεύρι τον πάγκο, ανοίγουμε τη ζύμη με ένα πλάστη και την κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια, με ένα κουπάτ 5 εκατοστών. Βάζουμε σε αντικολλητικό ταψί τα μπισκότα και τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς, για 10 λετπά.
Αφού ψηθούν, αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν. Στη συνέχεια, αλείφουμε την επιφάνεια ενός μπισκότου με τόφι καραμέλας και καλύπτουμε από πάνω με δεύτερο μπισκότο. Ρολάρουμε τα πλαϊνά του γεμιστού μπισκότου στο καβουρδισμένο τριμμένο αμύγδαλο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page