ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΡΑΜΠΑΔΕΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 19/01/2012

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Νίκο Φαρκώνα

ΥΛΙΚΑ

  • 30 χουρμάδες
  • 125 γρ. τυρί κρέμα
  • 150 γρ. φιστίκι Αιγίνης ανάλατο (ψίχα)
  • 300 – 400 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • ¼ κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Με ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε τον χουρμά και αφαιρούμε το κουκούτσι σχηματίζοντας μια μικρή βαρκούλα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί με το μέλι και την κανέλα ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Βάζουμε το μίγμα σε κορνέ με στενή τρύπα και γεμίζουμε τους χουρμάδες. Εναλλακτικά μπορούμε να τους γεμίσουμε και με ένα κουταλάκι του γλυκού. Στη συνέχεια μπήγουμε στο τυρί κάθε χουρμά 2-3 φιστίκια αιγίνης και τοποθετούμε τους χρουρμάδες στο ψυγείο για 5 λεπτά να κρυώσουν. Όσο περιμένουμε λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.Με μια λαβίδα παίρνουμε έναν έναν τους χουρμάδες και τον βουτάμε μέσα. Στη συνέχεια τους τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί τους  πασπαλίζουμε με τριμμένο φιστίκι και τους αφήνουμε να κρυώσουν. Αν δεν τους σερβίρουμε αμέσως συντηρούνται στο ψυγείο.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page