ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΡΑΚΑΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΦΙΝΟΚΙΟ & HAVARTI

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΑΡΑΚΑΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΦΙΝΟΚΙΟ & HAVARTI - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 23/01/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΙΛΟ ΑΡΑΚΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ IFANTIS
4 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ
2 ΦΙΝΟΚΙΟ
150 ML ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
120 ΓΡ. ΛΙΑΣΤΕΣ NΤΟΜΑΤΕΣ
1 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
2 Κ.Σ. ΑΝΗΘΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
200 ΓΡ. TYΡΙ ARLA HAVARTI
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και τα φινόκιο.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Σωτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και τα φινόκιο, μέχρι να μαραθούν και να βγάλουν τα αρώματά τους. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, τον ζωμό λαχανικών και ανακατεύουμε.
Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί τον αρακά, προσθέτουμε τα σωταρισμένα λαχανικά, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 35 λεπτά. Τα τελευταία 5 λεπτά του ψησίματος, προσθέτουμε το havarti σε κομμάτια και συνεχίζουμε το ψήσιμο, χωρίς το αλουμινόχαρτο, μέχρι να λιώσει το τυρί.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page