ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΡΑΚΑΣ ΜΕ ΦΙΛΕΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 24/03/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ελένη Ψυχούλη

Ημέρα προβολής 24/03/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. κατεψυγμένος αρακάς Ifantis
  • 300 γρ. ζαμπόν μπούτι χοιρινό Fouantre Ifantis
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 φινόκιο
  • ½ φλ. λευκό κρασί
  • 10 ντοματίνια
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • ½ ματσ. μαϊντανό
  • 4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • 1 κλων. ρίγανη
  • Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το χοιρινό σε κύβους.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το φινόκιο.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, τύπου γουόκ, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρέας, μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε το φινόκιο.
Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και βάζουμε τα κρεμμυδάκια.
Σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και σβήνουμε με κρασί.
Όταν εξατμιστεί το κρασί βάζουμε τον αρακά και ρίχνουμε λίγη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να μαγειρευτεί.
Στο τέλος προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό, ρίγανη και ελαιόλαδο.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page