ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ANOIXTO SANDWICH ME ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΣΟΛΟΜΟ & ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ANOIXTO SANDWICH ME ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΣΟΛΟΜΟ & ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/05/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΛOΜΟ:
600 ΓΡ. ΦΡΕΣΚΟ ΦΙΛΕΤΟ ΣΟΛOΜΟΥ
2 ΣΦΗΝ. ΒΟΤΚΑ
1 ΚΙΛΟ ΑΛΑΤΙ
1 ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ:
4 ΦΕΤΕΣ ΖΥΜΩΤΟ ΨΩΜΙ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
100 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
4 ΜΙΚΡΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
4 ΚΛΩΝ. ΦΡΕΣΚΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
60 ΓΡ. BABY ΡΟΚΑ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φιλετάρουμε τον σολομό και με ένα ειδικό τσιμπιδάκι αφαιρούμε τα κόκαλα από το ψάρι.
Βάζουμε σε ένα μπολ τον σολομό και προσθέτουμε τη βότκα. Έπειτα τον βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Ρίχνουμε σε ένα ταψί τη ζάχαρη και το αλάτι, βάζουμε μέσα τον σολομό, τον καλύπτουμε, και τον αφήνουμε στο ψυγείο να ψηθεί για 24 ώρες.
Αφού ψηθεί βγάζουμε τον σολομό από το ψυγείο, τον ξεπλένουμε με κρύο νερό και τον στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.

Για τις μπρουσκέτες:
Αλείφουμε με το βούτυρο τις φέτες ψωμιού και τις ψήνουμε στο σχαροτήγανο, μέχρι να γίνουν τραγανές. Αφού κρυώσουν για 2 λεπτά, τις αλείφουμε με το φρέσκο τυρί κρέμα με μυρωδικά, προσθέτουμε τις ντομάτες και τον σολομό σε λεπτές φέτες. Τέλος, ρίχνουμε τον βασιλικό ψιλοκομμένο, μερικά φύλλα ρόκας και ραντίζουμε με ωμό ελαιόλαδο.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page