ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ & ΓΡΑΒΙΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 29/03/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ιωάννα Σταμούλου

Ημερομηνία Προβολής: 29/3/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video


ΥΛΙΚΑ 

Για 4 άτομα


700 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

2 σκ. σκόρδο

2 πιπεριές Φλωρίνης

1 πιπεριά πράσινη

1 φλ. λευκό κρασί

2 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα Hellmanns

150 γρ. γραβιέρα σε κυβάκια

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

3 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις

Πάπρικα γλυκιά

Μπούκοβο

Αλάτι

Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο, κομμένο σε λωρίδες. Περιμένουμε να ροδίσει. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι κομμένα σε φέτες. Ανακατεύουμε για 3 ακόμη λεπτά. Όταν μαλακώσουν, ρίχνουμε και τις πιπεριές κομμένες σε μπαστουνάκια. Προσθέτουμε μπούκοβο και γλυκιά πάπρικα. Σβήνουμε με λευκό κρασί. Βράζουμε το φαγητό μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε 2 κ.σ. μουστάρδα. Ανακατεύουμε να πάει παντού. Βράζουμε για λίγο ακόμη μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα του φαγητού.

Προσθέτουμε τότε τα κυβάκια γραβιέρας και τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε το φαγητό, συνοδεύοντας με γαρνιτούρα της επιλογής μας.