ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ & ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ & ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/04/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

YΛΙΚΑ
12 ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ IFANTIS
2 ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΛΑΣΚΕΣ
2 ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ
2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΞΕΡΑ
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
2 ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
2 ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
150 ML ΧΥΜΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
300 ΓΡ. ARLA AΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ
12 BABY ΠΑΤΑΤΕΣ
½ ΜΑΤΣ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ
½ ΜΑΤΣ. ΔΥΟΣΜΟ
25 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
50 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα πολίτικα λουκάνικα σε φέτες.
Έπειτα τα σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και τα βάζουμε σε μία γάστρα.
Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε με ελαιόλαδο και βούτυρο το κρεμμύδι και το σκόρδο, για 2-3 λεπτά, και τα βάζουμε στη γάστρα με τα λουκάνικα. Στη συνέχεια σωτάρουμε την πράσινη πιπεριά, την κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, τα κολοκυθάκια, τα προσθέτουμε στη γάστρα, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. Έπειτα σωτάρουμε τις μελιτζάνες, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το κεφαλοτυρι και τις μεταφέρουμε στη γάστρα. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τον χυμό ντομάτας, τις baby πατάτες, λίγο ελαιόλαδο, το βούτυρο και ανακατεύουμε. Κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για μία περίπου ώρα.