ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΝΗΘΟΠΙΤΕΣ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/03/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Ελένη Ψυχούλη

Ημερομηνία προβολής 25/03/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ματσ. άνηθο 
  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κρεμμύδι 
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα Hellmann’s Real
  • 220 ml σόδα (αναψυκτικό)
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Ελαιόλαδο Άλτις

” style=”font-family:arial, helvetica, sans-serif;font-size:small”>

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον άνηθο. Εναλλακτικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν φρέσκα κρεμμυδάκια και μάραθο. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το κρεμμύδι, τον άνηθο, το αλεύρι, αλάτι – πιπέρι, μαγιονέζα και σόδα. Φτιάχνουμε ένα παχύ χυλό και μπορούμε να τηγανίσουμε αμέσως τις πίτες μας ή να αφήσουμε το χυλό μας στο ψυγείο και να τηγανίσουμε αργότερα. Ζεσταίνουμε το τηγάνι μας και τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο ζεστό που να μην έχει κάψει. Ρίχνουμε χυλό όσο να φτιάξουμε μια πίτα σα λεπτή κρέπα. Για κάθε ανηθόπιτα προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο επιπλέον στο τηγανάκι μας. Ψήνουμε κι από τις δύο πλευρές, στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε!