ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ

Από την Ελένη Ψυχούλη

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/04/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
12 ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
10 ΦΕΤΕΣ ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ PARMΕGIANO IFANTIS
400 ΓΡ. ΦΕΤΑ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ
1/2 ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
3 ΦΛ. ΓΑΛΑ
4 ΑΒΓΑ
1 Κ.Γ. ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΛΥΚΙΑ
100 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί. Απλώνουμε πατσαβουριαστά τα μισά φύλλα κρούστας και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Απλώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα και στη συνέχεια βάζουμε από πάνω το σαλάμι αέρος, κομμένο σε κυβάκια. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά, τη φέτα και πασπαλίζουμε με την πάπρικα. Βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα, τα αβγά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με το μείγμα την ανοιχτή πίτα και προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια από πάνω. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30 περίπου λεπτά.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page