ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΝΑΠΟΔΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 10/02/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Νοmad Chef Aνδρέα Λαγό

Ημέρα προβολής 10/2/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ
Για 6 άτομα

  • 100 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 κ.γ. βανίλια υγρή ή ρούμι
  • 1 αβγό
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 20 γρ. καρύδα τριμμένη
  • 60 γρ. γάλα φρέσκο
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο

Για τις μπανάνες:

  • 100 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
  • 100 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 4 μπανάνες άγουρες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις μπανάνες:
Βάζουμε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει η μαργαρίνη, ανακατεύοντας συνεχώς.
Αφήνουμε να βράσει το μείγμα για 1 λεπτό περίπου, μέχρι να δέσει.
Ρίχνουμε την καραμέλα σε μια βουτυρωμένη, μακρόστενη φόρμα, διαστάσεων 16εκ.x26εκ.
Απλώνουμε σταυρωτά δύο λαδόκολλες και ρίχνουμε την  καραμέλα ομοιόμορφα.
Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος.
Τοποθετούμε τις μπανάνες ομοιόμορφα πάνω στην καραμέλα, έτσι ώστε το εσωτερικό της μπανάνας να ακουμπάει την καραμέλα.

Για το κέικ:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη μαργαρίνη με την καστανή ζάχαρη και τα χτυπάμε για 10 λεπτά, μέχρι να γίνουν κρέμα.
Προσθέτουμε το αβγό και μετά την τριμμένη καρύδα, το γάλα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την υγρή βανίλια και το τριμμένο μοσχοκάρυδο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Απλώνουμε το μείγμα του κέικ πάνω από τις μπανάνες και με τη βοήθεια ενός κουταλιού καλύπτουμε όλη την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 35 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το κέικ εσωτερικά.
Αφήνουμε το κέικ για λίγα λεπτά, να πέσει η θερμοκρασία και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ξεκολλάμε το κέικ από τη φόρμα και το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο μοσχοκάρυδο.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page