ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΝΑΠΟΔΟ CHEESECAKE ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 30/05/2014

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Pastry Chef Tιμολέων Βλάχου

Ημέρα προβολής 30/05/2014. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

Για 15 ποτήρια

  • 100 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • ¼ κ.γ. αλάτι

Για τη μους τυριού:

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. κρόκους αβγών
  • 50 γρ. νερό
  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • 650 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Για το σερβίρισμα:

  • Μαρμελάδα φράουλα 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου, τη ζάχαρη άχνη, τη μισή μαργαρίνη με βούτυρο και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά, στους 170 βαθμούς. Βάζουμε στο τριμμένο μπισκότο την υπόλοιπη μαργαρίνη με βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε.

Για την μους τυριού:

Βάζουμε σε ένα μπολ τους κρόκους, τη ζάχαρη, το νερό και ανακατεύουμε. Έπειτα λιώνουμε το μείγμα σε μπεν μαρί και στη συνέχεια το χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να φουσκώσει.
Χτυπάμε στο μίξερ ελαφρώς την κρέμα γάλακτος.
Έπειτα χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα τυριού μέχρι να μαλακώσει, προσθέτουμε το μείγμα με τα αβγά, την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.

Για τη διακόσμηση:

Βάζουμε στη βάση του ποτηριού τη μαρμελάδα φράουλας, προσθέτουμε τη μους τυριού και το θρυμματισμένο μπισκότο.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page