ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΝΑΜΙΚΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΤΟΥΡΣΙ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 03/12/2010

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Θάνο Βλαχόπουλο

Ημερομηνία Προβολής: 03/12/2010 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κουνουπίδι
  • 1 κόκκινο & 1 άσπρο λάχανο
  • 1 αγγούρι
  • 2 καρότα
  • 2-3 πιπεριές Φλωρίνης
  • 2-3 κλωνάρια σέλινου
  • 4-5 κρεμμυδάκια του στιφάδου
  • 250 ml λευκό ξύδι
  • 500 ml νερό
  • 2 κ.σ. χοντρό αλάτι
  • 2 κ.γλ. ζάχαρη
  • 2 σκ. σκόρδο
  • ½ κουταλάκι μπούκοβο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • Λίγους κόκκους πιπέρι

“>ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε καλά πλυμένα βάζα τοποθετούμε τα λαχανικά κομμένα σε μέγεθος που μας αρέσει και που χωράει στο βάζο. Τα πιέζουμε για να χωρέσουν όσο το δυνατόν περισσότερα.

Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό με το ξίδι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και τη δάφνη για 10 λεπτά. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και μόλις γίνει χλιαρό το ρίχνουμε στα βάζα να καλύψει όλα τα λαχανικά. Κλείνουμε καλά το βάζο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Τοποθετούμε το βάζο στο ψυγείο για τρεις μέρες και έπειτα είναι έτοιμο να το φάμε.