ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΕ ΡΥΖΙ, ΜΠΥΡΑ & ΑΒΓΟ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/12/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό

Ημέρα προβολής 2/12/13. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.
Για 4 άτομα

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακ. ανάμεικτα κατεψυγμένα λαχανικά Ifantis
  • 60 γρ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια  
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 200 γρ. ρύζι σπυρωτό
  • 100 γρ. μπύρα
  • 1 ζωμό λαχανικών ή κότας Knorr Σπιτικός
  • 600 γρ. νερό
  • 1/4 ματσ. μαϊντανό
  • 1/4 ματσ. άνηθο
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • 4 αβγά
  • Αλάτι-πιπέρι

Για την ομελέτα:

  • 4-5 αβγά
  • Άνηθο
  • Μαϊντανό
  • Κεφαλοτύρι
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι-πιπέρι

EKTEΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια χαμηλή κατσαρόλα . Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο τα και τα σωτάρουμε για ένα λεπτό. Προσθέτουμε και το ρύζι και τα σωτάρουμε κι αυτό για δύο λεπτά μέχρι να γυαλίσει. Ρίχνουμε τη μπύρα, τα ανάμεικτα λαχανικά και έναν ζωμό λαχανικών ή κότας. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε το ρύζι σκεπασμένο για 15-20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαγειρευτεί, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
Προσθέτουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο, ανακατεύουμε για να λιώσει και προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα μυρωδικά, τον άνηθο και τον μαϊντανό.
Το ρύζι με ανάμεικτα λαχανικά σε μπύρα είναι έτοιμο!

Αν μας περισσέψει μπορούμε την επόμενη μέρα να φτιάξουμε μ’ αυτό μια ομελέτα.
Αν έχουμε μεγάλη ποσότητα σπάμε 4-5 αβγά και τα χτυπάμε σ’ ένα μπολ. Ρίχνουμε τα αβγά σε μεσαίο τηγάνι* με ελαιόλαδο στον πάτο κι από πάνω σκορπίζουμε το ρύζι με τα λαχανικά. Από πάνω βάζουμε ολόκληρα κλωνάρια μαϊντανού και άνηθου. Μαγειρεύουμε με καπάκι και με τη βοήθεια ενός πιάτου γυρνάμε την ομελέτα για να μαγειρευτεί κι από την άλλη πλευρά. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε!

*Το μεσαίο τηγάνι βοηθάει στο να γίνει η ομελέτα πιο αφράτη και ‘ψηλή’ και να μην απλώσει. Έτσι γίνεται και πιο ζουμερή.