ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ

Aπό τον Λάμπη Μπαξεβάνο

ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 16/03/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 40 ΚΟΜΜΑΤΙΑ

3 ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΑBΓΩΝ
200 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ
1 ΚΙΛΟ ΑΝΘΟΝΕΡΟ
750 ΓΡ. ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
20 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
100 ΓΡ. ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ
1 ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
50 ΓΡ. ΚΑΡΦΑΚΙΑ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια, μέχρι να γίνουν μαρέγκα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αλεύρι, το ψιλό σιμιγδάλι, ένα φλυτζάνι από το ανθόνερο, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Στο τέλος ρίχνουμε το τριμμένο αμύγδαλο και ζυμώνουμε.
Αφήνουμε για 1 ώρα τη ζύμη, να απορροφήσει τα υγρά της. Στη συνέχεια πλάθουμε τα αμυγδαλωτά σε σχήμα αχλαδιού, τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί και τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς, για περίπου 10 λεπτά. Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν. Έπειτα τα βουτάμε στο ανθόνερο και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη. Μετά από 10-15 λεπτά, ανακατεύουμε τα αμυγδαλωτά και τα καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη.
Καρφώνουμε ένα γαρύφαλλο στην κορυφή κάθε γλυκού και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page