ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΟΥ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 17/02/2011

Βαθμός δυσκολίας:

Από την Νανά Γιώτη

Ημερομηνία Προβολής: 17/2/2011 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

ΥΛΙΚΑ

  • 10 μανταρίνια Χιώτικα
  • 2 ½ φλ. άχνη ζάχαρη
  • 3 φλ. αμύγδαλο αποφλοιωμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζουμε μόνο τις φλούδες από τα μανταρίνια για 3 μέρες, αλλάζοντας συχνά νερά για να ξεπικρίσουν. Προτιμούμε μανταρίνια Χιώτικα, γιατί έχουν διαφορετικό άρωμα από τα υπόλοιπα. 

Χτυπάμε στο μούλτι τα αμύγδαλα, για να γίνουν σχεδόν σαν πούδρα. Πολτοποιούμε στο μούλτι και τις μουλιασμένες φλούδες μανταρινιών. Βάζουμε σε κατσαρολάκι τα τρία υλικά (μανταρινόφλουδα, άχνη, πούδρα αμυγδάλου) και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το απλώνουμε σε ταψί για να κρυώσει. Στη συνέχεια φτιάχνουμε τα αμυγραδαλωτά. Με 2 κουταλάκια τα χωρίζουμε σε μερίδες πρόχειρα και τα βάζουμε στη σειρά σε αντικολλητικό χαρτί, στο ψυγείο για 15’. Όταν τα βγάλουμε, έχουν παγώσει και πλάθονται εύκολα σε ολοστρόγγυλα μπαλάκια.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page