ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΛΜΥΡΟ CHEESECAKE ΜΕ ΦΕΤΑ & ΨΗΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ

Από τον Pastry Chef Δημήτρη Μακρυνιώτη

ΑΛΜΥΡΟ CHEESECAKE ΜΕ ΦΕΤΑ & ΨΗΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 06/10/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

100 ΓΡ. ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ
50 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
300 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
100 ΓΡ. ΦΕΤΑ ΣΚΛΗΡΗ
400 ML ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ
1 ΦΕΤΑ ΨΗΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ IFANTIS
8 ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
1 ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε πρώτα τη βάση του cheesecake, τρίβοντας στο μούλτι τα παξιμάδια. Έπειτα ανακατεύουμε τα τριμμένα παξιμάδια με το λιωμένο βούτυρο και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Για τη γέμιση, χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό, το φρέσκο τυρί κρέμα, το πιπέρι και τη φέτα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.
Βγάζουμε την κρύα βάση του cheesecake από το ψυγείο, απλώνουμε από πάνω το μείγμα με τη φέτα και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
Κόβουμε σε μικρά κυβάκια το ψητό χοιρινό και την πράσινη πιπεριά και κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση. Στη συνέχεια σωτάρουμε σε ελαιόλαδο, το ψητό χοιρινό και την πράσινη πιπεριά και τα προσθέτουμε στο cheesecake πάνω από το μείγμα της φέτας. Ρίχνουμε τα ντοματίνια, πασπαλίζουμε πιπέρι και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page