ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΛΜΥΡΑ PANCAKES ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ & ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

Από τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΑΛΜΥΡΑ PANCAKES ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ & ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 27/03/2017

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

6 ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΦΡΑΝΚΑ IFANTIS
250 ΓΡ. ARLA ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

ΓΙΑ ΤΑ PANCAKES:
200 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ
¼ Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
4 ΑΒΓΑ
330 ML ΓΑΛΑ
50 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK (ΛΙΩΜΕΝΟ)

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ:
2 ΝΤΟΜΑΤΕΣ
2 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
40 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
30 ML ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΚΟ KALAMATA PAPADIMITRIOU
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ τις ντομάτες, το ελαιόλαδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, αλάτι πιπέρι, την κρέμα βαλσαμικού με σύκο, ανακατεύουμε και τις αφήνουμε να μαριναριστούν.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τους κρόκους, το γάλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνουν χυλός.
Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια, μέχρι να γίνουν μια σφικτή μαρέγκα. Ενσωματώνουμε σιγά σιγά την μαρέγκα στον χυλό, ανακατεύοντας συνεχώς, με απαλές κυκλικές κινήσεις, με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με βούτυρο και με μια μικρή κουτάλα ρίχνουμε στο τηγάνι 2-3 μικρές κουταλιές από τον χυλό, ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού.
Ψήνουμε κάθε pancake για περίπου 2 λεπτά, από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν. Κόβουμε τα λουκάνικα γαλοπούλας στη μέση και μετά κάθε κομμάτι κατά μήκος στα δύο.
Στο ίδιο τηγάνι, με 2 κουταλιές ελαιόλαδο, ψήνουμε τα λουκάνικα γαλοπούλας, μέχρι να πάρουν χρώμα και να βγάλουν τα αρώματά τους.
Σερβίρουμε τα pancakes με τα λουκάνικα. Προσθέτουμε τις μαριναρισμένες ντομάτες και το φρέσκο τυρί κρέμα.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page