ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΛΑ ΡΟΜΑΝΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΛΑ ΡΟΜΑΝΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 18/10/2016

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

800 ΓΡ. ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ KΑΤΕΨΥΓΜΕΝΕΣ IFANTIS
600 ΓΡ. ΦΙΛΕΤΟ ΜΠΟΥΤΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
4 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
½ ΜΑΤΣ. ΜΑΙΝΤΑΝΟ
½ ΜΑΤΣ. ΜΕΝΤΑ Ή ΔΥΟΣΜΟ
2-3 ΚΑΡΦΑΚΙΑ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ
1 Κ.Γ. ΑΛΕΥΡΙ
1 ΦΛ. ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
1 ΦΛ. ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
½ ΦΛ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΧΥΜΟ & ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε σε μια σωτέζα με ελαιόλαδο το κοτόπουλο, ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το σκόρδο, το πιπέρι, τα καρφάκια γαρύφαλλου και το αλάτι. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τον μαϊντανό, τη μισή ποσότητα από τη μέντα, το υπόλοιπο σκόρδο και πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Έπειτα βάζουμε τις αγκινάρες πάνω από το κοτόπουλο, με το εσωτερικό τους προς τα κάτω, ρίχνουμε την υπόλοιπη μέντα και τον μαϊντανό, αλάτι πιπέρι και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Καπακώνουμε το φαγητό με ένα πιάτο και αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί. Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου, βγάζουμε το πιάτο και το αφήνουμε να μαγειρευτεί, για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες.
Στο τέλος ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και το αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με ωμό ελαιόλαδο.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page