ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΛΑ ΠΟΛΙΤΑ ΣΕ ΣΑΛΑΤΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 20/05/2013

Βαθμός δυσκολίας:

Από τον Chef Βασίλη Καλλίδη

Ημερομηνία προβολής 20/05/2013 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκπομπής

ΥΛΙΚΑ

  • 4 αγκινάρες 
  • 2 – 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 καρότα 
  • 1 φλ. αρακά κατεψυγμένο
  • ¼ ματσ. μάραθο
  • ¼ ματσ. άνηθο
  • ¼ ματσ. δυόσμο
  • 1 σαλάτα φριζέ
  • 1 λάιμ
  • Ελαιόλαδο Άλτις 
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Παξιμάδια για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, κόβουμε το κοτσάνι περίπου 10 εκ. κάτω από το βλαστό, αφαιρούμε 3 σειρές φύλλα, κόβουμε τα ¾ περίπου του βλαστού, καθαρίζουμε το κέντρο από το χνούδι, καθαρίζουμε γύρω – γύρω τα φύλλα μέχρι το κοτσάνι και τις βάζουμε σε μπολ με νερό, λεμόνι και 1 κ.σ. αλεύρι. Τρίβουμε τα καρότα σε χοντρό τρίφτη ή σε φλοίδες με ένα πίλερ. Σε ένα μεγάλο μπολ κόβουμε τη σαλάτα, προσθέτουμε το καρότο, τις αγκινάρες κομμένες σε λεπτές λωρίδες και τους βλαστούς και τα κοτσάνια, χοντροκομμένο μάραθο, άνηθο και δυόσμο. Τέλος προσθέτουμε τον αρακά, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε χυμό και ξύσμα λάιμ, ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page