ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΑΧΛΑΔΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 02/05/2012

Βαθμός δυσκολίας:


Από την Άννα Καρυστιάνου

Ημερομηνία Προβολής: 2/5/2012 – Πατήστε εδώ για να δείτε το video

 

ΥΛΙΚΑ

  • ½ κιλό ζάχαρη καστανη
  • 1 σφην. ανθόνερο
  • 2 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
  • ½ λεμόνι
  • ½ κιλό αμύγδαλα
  • 200 γρ. καρύδια
  • 10 φρυγανιές τριμμένες
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. κανέλλα
  • 1 ½ κ.σ. κακάο
  • Ζάχαρη άχνη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρολάκι βάζουμε ένα φλιτζάνι νερό, ένα σφηνάκι ανθόνερο και την καστανή ζάχαρη και αφήνουμε να πάρει μια βράση για 4-5 λεπτά και να δέσει ελαφρά.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε κατευθείαν το μέλι ανακατεύοντας για να ενσωματωθεί.

Προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας λεμόνι για να μη ζαχαρώσει, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Σε μπλέντερ αλέθουμε τα αμύγδαλα πολύ ψιλά αλλά όχι εντελώς σκόνη και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα καρύδια σπασμένα με το χέρι  σε μικρότερα κομμάτια.

Στη συνέχεια προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά, το κακάο, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε απαλά.

Προσθέτουμε μέσα το σιρόπι και ανακατεύουμε καλά για να πάνε παντού όλα τα υλικά. Αφήνουμε στην άκρη για περίπου μισή ώρα να φουσκώσουν τα υλικά και να ρουφήξουν το σιρόπι.

Βάζουμε σε ένα μπολ λίγο ανθόνερο για να βουτάμε τα δάχτυλά μας και σιγά σιγά παίρνουμε μπαλάκια ζύμης και τα πλάθουμε σε σχήμα αχλαδιού (καμπάνας).

Αφήνουμε τα αχλαδάκια στην άκρη να σταθεροποιηθούν για 10-15 λεπτά και στη συνέχεια τα πασπαλίζουμε με κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη φροντίζοντας να πάει παντού.