ΣΥΝΤΑΓΕΣ

MINI CHARLOTTE ΜΕ ΜΟΥΣ RASPBERRY

Από την Pasta Flora

MINI CHARLOTTE ΜΕ ΜΟΥΣ RASPBERRY - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 11/05/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

450 ΓΡ. ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΑΒΑΓΙΑΡ
250 ML ΓΑΛΑ
55 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
3 ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΒΓΩΝ
2 Κ.Γ. ΖΕΛΕ ΣΕ ΣΚΟΝΗ
¼ ΦΛ. ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ
1 ½ RASPBERRY
3/4 ΦΛ. ΑRLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολάκι βάζουμε τη ζελατίνη με το νερό για να μαλακώσει. Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, μόλις αρχίσει να βράζει το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα αβγών ανακατεύοντας συνεχώς. Αφού το ρίξουμε όλο το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα raspberries λιωμένα με το πιρούνι, τη ζελατίνη και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ, μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι και την ενώνουμε με την κρέμα. Σε ένα δίσκο στρώνουμε μια λαδόκολλα και τοποθετούμε τα τσέρκια. Σε κάθε τσέρκι βάζουμε ένα μπισκοτάκι σαβαγιάρ στον πάτο και περιμετρικά όσα ακόμα χρειαστούν. Μοιράζουμε τη μους στα τσέρκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι να σφίξουν.
Ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με σαντιγί και φρούτα.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page