ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΑΣΤΑΝΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΑ, ΚΑΡΟΤΟ & ΚΟΛΟΚΥΘΙ

Aπό τον Chef Αλέξανδρο Παπανδρέου

ΚΑΣΤΑΝΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΑ, ΚΑΡΟΤΟ & ΚΟΛΟΚΥΘΙ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/04/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

500 ΓΡ. ΚΑΣΤΑΝΟ ΡΥΖΙ ΑGRINO
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
1 ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 ΚΙΤΡΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
2 ΚΑΡΟΤΑ
2 ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 2 ΛΕΜΟΝΙΑ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ ½ ΛΕΜΟΝΙ
200 ML ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
1 LT ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
2 Κ.Σ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ:
150 ΓΡ. ARLA AΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Zεσταίνουμε  το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι τύπου γουόκ Ψιλοκόβουμε και σωτάρουμε τα καρότα, την κίτρινη πιπεριά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την πράσινη πιπεριά και τα κολοκυθάκια για περίπου 3-4 λεπτά. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.
Στη συνέχεια σωτάρουμε στο γουόκ το καστανό ρύζι για 1 λεπτό και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Μόλις εξατμιστεί η αλκοόλη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά τον ζωμό λαχανικών και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 10 λεπτά, μέχρι να δέσει.
Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τα σωταρισμένα λαχανικά, τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page