ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΤΟΡΤΕΛΙΝΙ ΜΕ ΚΙΜΑ, ΜΟΡΤΑΔΕΛΑ, ΠΡΟΣΟΥΤΟ & ΣΑΛΤΣΑ ΦΑΣΚΟΜΗΛOΥ

Από τον Chef Nίκο Δημητροκάλη

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΤΟΡΤΕΛΙΝΙ ΜΕ ΚΙΜΑ, ΜΟΡΤΑΔΕΛΑ, ΠΡΟΣΟΥΤΟ & ΣΑΛΤΣΑ  ΦΑΣΚΟΜΗΛOΥ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 08/04/2016

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
200 ΓΡ. ΧΟΙΡΙΝΟ
200 ΓΡ. ΜΟΣΧΑΡΙ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
200 ΓΡ. ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
100 ΓΡ. ΜΟΡΤΑΔΕΛΑ FERRANO IFANTIS
100 ΓΡ. ΠΡΟΣΟΥΤΟ FERRANO IFANTIS
1 ΦΛ. ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ
600 ΓΡ. ΖΩΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
1 Κ.Σ. ARLA AΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
1 ΚΛΩΝ. ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ
4-5 ΦΥΛΛΑ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟΥ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
½ Κ.Γ. ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
2 ΑΒΓΑ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
ΑΛΑΤΙ -ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
500 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΛΑΚΟ
5 ΑΒΓΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟΥ:
50 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
50 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
4-5 ΦΥΛΛΑ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
4-5 Κ.Σ. ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΑΣ
100 ΓΡ. ARLA AΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
ΦΥΛΛΑ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟΥ
ΠΙΠΕΡΙ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη γέμιση:
Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, με χαμηλή φωτιά, το ελαιόλαδο και το βούτυρο, προσθέτουμε το φασκόμηλο, το δενδρολίβανο, ολόκληρη τη σκελίδα σκόρδου και αφήνουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο να αρωματιστούν. Κόβουμε τα κρέατα σε μικρά κομμάτια. Αφαιρούμε τα αρωματικά από το τηγάνι και σωτάρουμε τα κρέατα, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, και όταν εξατμιστούν τα υγρά από τα κρέατα, σβήνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5-10 λεπτά.
Χτυπάμε στο μούλτι τα βρασμένα κρέατα, τη μορταδέλα, το προσούτο και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το τριμμένο μοσχοκάρυδο, το αβγό, το ξύσμα λεμονιού, το πιπέρι, το τριμμένο κεφαλοτύρι, λίγο ζουμί από το κρέας και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Για τη ζύμη:
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά, προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε, μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη. Την τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο, να ξεκουραστεί, για 20 περίπου λεπτά. Έπειτα ανοίγουμε το φύλλο με τον πλάστη και το κόβουμε σε λεπτές τετράγωνες λωρίδες.

Προσθέτουμε σε κάθε κομμάτι λίγη από τη γέμιση και τα τυλίγουμε κάνοντας μικρά τορτελίνι.
Στη συνέχεια τα περνάμε από το σιμιγδάλι και τα βράζουμε σε νερό, για 3-4 λεπτά.
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι βούτυρο και ελαιόλαδο, αρωματίζουμε βάζοντας φύλλα φασκόμηλου, ρίχνουμε τα βρασμένα τορτελίνι με λίγο από το ζουμί τους, τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά να αρωματιστούν και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε τα τορτελίνι και πασπαλίζουμε με πιπέρι. Περιχύνουμε με τη σάλτσα από το κρέας και προσθέτουμε τριμμένο κεφαλοτύρι.  Στολίζουμε με φύλλα φασκόμηλου.