ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ & ΣΠΑΓΓΕΤΙ

Από τον Νοmad Chef Ανδρέα Λαγό

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 13/10/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΕΦΤΕΔΕΣ:
600 ΓΡ. ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1/4 ΜΑΤΣ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ
ΑΣΠΡΑΔΙ ΑΠΟ 1 ΑΒΓΟ
15 ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΓΛΥΚΟΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΕΡΑΣΙ ΑLMITO
ΑΛΕΥΡΙ (ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ)
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ)
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:
400 ΓΡ. ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΟΝΚΑΣΕ
2 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
5 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
100 ΓΡ. ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
1 Κ.Γ. ΖΑΧΑΡΗ
½ Κ.Γ. ΠΑΠΡΙΚΑ
20 ΦΥΛΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
500 ΓΡ. ΣΠΑΓΓΕΤΙ
ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τους κεφτέδες:
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι, το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σωτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Βάζουμε σε ένα μπολ
τον μοσχαρίσιο και τον χοιρινό κιμά, το σωταρισμένο κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το ασπράδι αβγού και ζυμώνουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο, σκεπασμένο, για 30 λεπτά, να σφίξει. Στη συνέχεια πλάθουμε σε στρογγυλά σχήματα βάζοντας μέσα σε κάθε κεφτέ μια γεμιστή γλυκοπικάντικη πιπεριά.
Ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους σωτάρουμε για 2-3 λεπτά, από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα και να θωρακιστούν.
Κρατάμε τους κεφτέδες στην άκρη.

Για τη σάλτσα:
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο, σωτάρουμε μέχρι να μαραθεί ελαφρώς και στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί για 1 λεπτό, προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη, την πάπρικα, τα φύλλα βασιλικού και μισό ποτήρι νερό.
Αφήνουμε να πάρουν μία βράση, προσθέτουμε τους κεφτέδες, αναταράσσουμε το τηγάνι να καλυφθούν με σάλτσα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τους αφήνουμε να μαγειρευτούν, για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Βράζουμε τα σπαγγέτι, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και μόλις ετοιμαστούν, τα παίρνουμε με μία πιρούνα ή τσιμπίδα μέσα από την κατσαρόλα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τους κεφτέδες.
Ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί. Γαρνίρουμε με γλυκοπικάντικες γεμιστές πιπεριές και με φύλλα βασιλικού.