ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ, ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ & ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ

Από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ, ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ & ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 28/10/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

4 ΜΙΚΡΑ ΣΤΗΘΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
5 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 2 ΛΕΜΟΝΙΑ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
1/2 ΦΛ. ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
10 ΦΥΛΛΑ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟΥ
1/2 ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
1/2 ΦΛ. ΑΛΕΥΡΙ (ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ)
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ:
500 ΓΡ. ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ
400 ΓΡ. ΜΑΝΙΤΑΡΙA (ΛΕΥΚΑ, PORTOBELLO)
3 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΣΚΕΛ. ΣΚΟΡΔΟ
1/2 ΦΛ. ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ME 36% ΛΙΠΑΡΑ
1/2 ΜΑΤΣ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ
100 ΓΡ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κοτόπουλο:
Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι το κοτόπουλο και στη συνέχεια το πανάρουμε με το αλεύρι.
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι δύο κουταλιές βούτυρο, τρεις κουταλιές ελαιόλαδο τηγανίζουμε ελαφρώς τα φύλλα φασκόμηλου, μέχρι να πάρουν χρώμα και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Στη συνέχεια ψήνουμε τα δύο φιλέτα κοτόπουλου για 3 λεπτά, από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σβήνουμε με το χυμό λεμόνι, το λευκό κρασί , προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, το τριμμένο μοσχοκάρυδο και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.

Για τα ζυμαρικά:
Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Συγχρόνως κόβουμε σε κομμάτια τα μανιτάρια και τα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο και βούτυρο, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, ρίχνουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για άλλο 1 λεπτό. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος, λίγο ζουμί από τα ζυμαρικά, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε τις ταλιατέλες, το τριμμένο κεφαλοτύρι, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια βάζουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με το κοτόπουλο, σκορπάμε τα ψημένα φύλλα φασκόμηλου. γαρνίρουμε με τις φέτες λεμονιού και φλοίδες από κεφαλοτύρι.
Πασπαλίζουμε με μαϊντανό, πιπέρι και σερβίρουμε.