ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΠΟΥΡΕΣ ΠΙΡΟΥΝΑΤΟΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ & ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

Από την Λιάνκα Κάρμη

ΠΟΥΡΕΣ ΠΙΡΟΥΝΑΤΟΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ & ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ - ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ: 25/11/2015

Δείτε το βίντεο στο skai player

Βαθμός δυσκολίας:

ΥΛΙΚΑ

1/2 ΚΙΛΟ ΠΑΤΑΤΕΣ BABY
6 ΨΗΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΩΝ ALMITO
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΦΡΕΣΚΟ
30 ΓΡ. COPPA FERRANO IFANTIS
1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
1 ΚΙΤΡΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
½ ΜΑΤΣ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ
½ Κ.Γ. ΡΙΓΑΝΗ ΞΕΡΗ
4 K.Σ. ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 Κ.Γ. ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΑΠΡΙΚΑ
3 Κ.Σ. ARLA ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΔΑΝΕΖΙΚΟ ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ
1 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ LURPAK
2 Κ.Σ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ- ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τις baby πατάτες και τις βράζουμε, με τη φλούδα, σε μια κατσαρόλα με νερό. Στη συνέχεια τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Ψιλοκόβουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, τις πιπεριές και τον μαϊντανό.
Σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο και βούτυρο το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμύδι, την πιπεριά Φλωρίνης, την κίτρινη πιπεριά και αλατίζουμε. Ρίχνουμε τον μαϊντανό, το σχοινόπρασο, την καπνιστή πάπρικα και την ξερή ρίγανη. Κόβουμε στη μέση τα ψητά γεμιστά μανιτάρια και τα προσθέτουμε με λίγο από το λάδι τους. Αφήνουμε τα γεμιστά μανιτάρια για 2 λεπτά, έπειτα τα αφαιρούμε από το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το coppa. Βάζουμε τις βρασμένες baby πατάτες κομμένες στα τέσσερα και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι. Σερβίρουμε τα γεμιστά μανιτάρια, πασπαλίζουμε με τριμμένο σκληρό τυρί, μαϊντανό και σχοινόπρασο.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someonePrint this page